top of page
laptop

Picatypen

De leukste online typecursus voor kinderen.

Wat is het?

De ouderraad heeft een groepsabonnement aangekocht bij Picatypen.nl. De leerlingen in het 6e leerjaar krijgen een login waarmee ze deze typcursus kunnen aanvatten. Deze typcursus wordt op school kort toegelicht, en kan thuis vrijblijvend worden verdergezet.

Hoe werkt het?

overzicht.JPG

Tijdens de cursus doorlopen de leerlingen werelddelen (levels) telkens verspreid over een aantal reisdagen. In elk werelddeel bezoeken de leerlingen een aantal landen waar ze de letters van het toetsenbord inoefenen. Vooraleer ze kunnen doorgaan naar een volgend level, moet een bepaald leerdoel bereikt worden. 

Tijdens de cursus worden de plaatsen van toetsen ook spelenderwijs aangeleerd. Zo is er ook telkens een quiz te doen, waarbij het antwoord gegeven wordt door een letter aan te klikken.

​

We raden aan om elke dag maximaal 1 reisdag van de cursus te doorlopen. De hoeveelheid nieuw aangeleerde letters mag immers niet te groot worden.

Doelen en APM

De lat om door te gaan naar een volgend level, wordt telkens weer een beetje hoger gelegd. In Europa (Level 1) ligt de nauwkeurigheidsgraad op 85% met een snelheid van 30 Aanslagen Per Minuut. In Afrika     (Level 2) liggen beiden iets hoger (90% en 48 APM).

​

Het volledige schema kan u hiernaast downloaden.

Hoe lang duurt deze cursus?

Dat is op voorhand moeilijk in te schatten!

 

Sommige kinderen zullen immers sneller vorderingen maken dan anderen. In het schema (zie PDF hierboven) zijn er 60 reisdagen die, volgens de aanbieder van deze cursus, doorlopen kunnen worden in 12 weken. Afhankelijk van de vorderingen natuurlijk, schatten we in dat dit voor de meeste kinderen meer tijd in beslag zal nemen. We denken zelfs dat dit het hele schooljaar zal doorlopen.

 

We benadrukken dat kinderen elke dag maximaal 1 reisdag mogen doorlopen! De hersenen hebben tijd nodig om het nieuw geleerde te verwerken.

​

Bij het begin van het volgende schooljaar, worden de accounts van kinderen die nu in het 6e leerjaar zitten verwijderd.

Enkele scherm-afbeeldingen

De wereldkaart

Een introductiefilmpje met quiz

Een opdracht

bottom of page